Urządzenia rozbijające mięso

Pod marką MAGA produkujemy profesjonalne kotleciarki gastronomiczne rozbijające łatwo, szybko i higienicznie każdy gatunek mięsa. Zasada działania jest bardzo prosta – przygotowany kawałek mięsa wsuwa się wraz z tacą z tworzywa pod prasę, a po chwili wyjmuje się spod niej idealnie rozbity kawałek na wybraną przez kucharza grubość - od 0,5 mm do 30 mm – kotlet. Zakres regulacji odbywa się w sposób płynny.

Dzięki innowacyjnej i dokładnie przemyślanej konstrukcji demontaż części roboczych prasy do mięsa jest bardzo prosty, zapewniający łatwe i bezproblemowe czyszczenie urządzenia po zakończonej pracy.

Nasze maszyny rozbijające mięso zapewniają:

  • możliwość rozbicia każdego gatunku mięsa,
  • bezpieczeństwo pracy dzięki czterem poziomom zabezpieczeń,
  • powtarzalną grubość podczas rozbijania,
  • wydajność do 800 cykli na godzinę,
  • płynną regulację grubości mięsa od 0,5 mm do 30 mm.

 

Prasa do mięsa i nie tylko

Oryginalna kotleciarka MAGA – KOT to nie tylko prasa do mięsa. Dostarczamy maszyny o szerokich zastosowaniach, które w rewelacyjny sposób przyspieszą i ułatwią uciążliwy proces rozbijania innych produktów – za ich pomocą rozbiją Państwo między innymi hamburgery i spody do pizzy, oszczędzając czas i redukując koszty przygotowania. Nasza prasa do kotletów sprawdzi się więc idealnie również w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją artykułów spożywczych, firmach cateringowych, barach i restauracjach czy salach weselnych.

Kotleciarka z powodzeniem rozbija każdy rodzaj mięsa:

  • wołowego, rozbitego na zrazy zawijane, bitki wołowe, befsztyk
  • wieprzowego, rozbitego na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe zawijane, steki, sznycle
  • drobiowego, rozbitego na filet panierowany, kotlety de’Volaille i inne
  • przyprawionych porcji grillowych, sporządzonych z różnych mięs rozbitych na optymalne grubości
  • hamburgery podzielone na równe okrągłe porcje
  • spody do pizzy i wiele innych