Poznaj zalety kotleciarki MAGA

Branża gastronomiczna to wymagająca dziedzina, w której liczy się przede wszystkim efektywność i szybkość, ale jednocześnie także wysoka jakość. Właśnie dlatego kluczem do sukcesu jest wykorzystywanie innowacyjnych urządzeń, które umożliwiają osiągnięcie wszystkich tych celów. Jedną z popularnych pomocy jest kotleciarka MAGA. Czym charakteryzuje się to rozwiązanie? I jakie są jej główne zalety? Na te i inne pytania odpowiadamy w naszym artykule.  

Kotleciarka - do czego służy?

Kotleciarka do wysokiej jakości urządzenie dedykowane do rozbijania mięsa w branży gastronomicznej. To doskonała alternatywa dla pracy ręcznej, która jest czasochłonna i mało efektywna. Urządzenie to działa na zasadzie prasy hydraulicznej, dzięki czemu wykazuje wysoką wydajność i szybkość działania. Dodatkowo dzięki płynnej regulacji możliwe jest dostosowanie grubości przygotowywanych półproduktów do aktualnych potrzeb.

Co ważne, kotleciarki MAGA to urządzenia najwyższej jakości, wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Oznacza to, że są one w pełni bezpieczne i nie wpływają na smak, czy zapach posiłków. Urządzenia te są także kwasoodporne i odporne na korozję, dzięki czemu mogą być wykorzystywane przez bardzo długi czas. 

Gdzie znajduje zastosowanie?

Kotleciarka MAGA to propozycja, która jest stworzona z myślą o wielu zastosowaniach.

Z powodzeniem rozbija każdy rodzaj mięsa:

  • mięso wołowe (na zrazy zawijane, bitki wołowe, befsztyk),
  • mięso wieprzowe (na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe zawijane, steki, sznycle),
  • mięso drobiowe (na filet panierowany, kotlety de’Volaille i inne),
  • przyprawione porcje grillowe (sporządzonych z różnych mięs rozbitych na optymalne grubości). 

Mimo swojej nazwy, kotleciarka dedykowana jest jednak nie tylko do mięsa. Dzięki swojej doskonałej budowie wykazuje szerokie zastosowanie i ułatwia przeprowadzanie wielu procesów. Może być wykorzystywana m.in. do rozbijania hamburgerów czy spodów do pizzy. Jej wielofunkcyjność pomaga oszczędzić czas potrzebny na przygotowanie dania i sprawia, że praca staje się jeszcze bardziej efektywna. Nasza prasa do kotletów sprawdzi się więc idealnie w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją artykułów spożywczych, firmach cateringowych, barach i restauracjach czy salach weselnych. 

Główne zalety kotleciarki MAGA

Jakie są więc główne zalety kotleciarki MAGA? O niektórych z nich już wspomnieliśmy: jest to urządzenie, które zwiększa efektywność pracy oraz może być stosowane do wielu produktów. Jednak to nie wszystko. Kotleciarka MAGA jest prosta w użyciu, ponieważ kawałek mięsa zsuwa się wraz z tacą pod prasę, a następnie wyjmuje w formie, która jest idealna do dalszego przetwarzania. Ogromną zaletą jest także płynna regulacja, umożliwiająca dobranie sposobu działania maszyny do naszych potrzeb. 

Na uwagę zasługuje także fakt, że cała konstrukcja jest zaprojektowana w bardzo przemyślany sposób, dzięki czemu jej poszczególne części mogą być łatwo zdemontowane i wyczyszczone. Elementy składowe można umieszczać w zmywarce, co pozwala zachować najwyższe standardy higieny.  

Nasze maszyny rozbijające mięso zapewniają:

  • możliwość rozbicia każdego gatunku mięsa,
  • bezpieczeństwo pracy dzięki czterem poziomom zabezpieczeń,
  • powtarzalną grubość podczas rozbijania,
  • wydajność do 800 cykli na godzinę,
  • płynną regulację grubości mięsa od 0,5 mm do 30 mm.