Do jakich rodzajów mięsa nadaje się kotleciarka MAGA?

Rozbijanie mięsa na kotlety, zrazy czy de volaille może być czynnością trudną i pracochłonną, zwłaszcza gdy do rozbicia jest nie kilka, ale nawet kilkaset porcji mięsa. Klasyczne rozbijanie tłuczkiem może niszczyć strukturę mięsa, gdyż za każdym razem używamy nieco innej siły. Alternatywą dla takiego rozbijania jest kotleciarka MAGA, która jest urządzeniem zautomatyzowanym, pozwalającym na rozbijanie dużej ilości plastrów mięsa, w optymalny sposób.

Kotleciarka MAGA działa na całą powierzchnię plastra mięsa z równą siłą, co pozwala na uzyskanie doskonale rozbitego mięsa, z zachowaniem jego soczystości i wagi.

Zastosowanie kotleciarki MAGA

Kotleciarka jako sprzęt do rozbijania wielu porcji mięs, swoje zastosowanie znajduje tam, gdzie podaje się dużą ilość posiłków, lub w zakładach produkujących gotowe wyroby mięsne. Kotleciarka sprawdzi się więc zarówno w stołówkach, restauracjach, barach, salach weselnych – z własną kuchnią, firmach cateringowych, jak i we wszelkich kuchniach zbiorowego żywienia. To także dobre rozwiązanie dla sklepów mięsnych i stoisk mięsnych w marketach spożywczych, gdzie sprzedawca na miejscu, na życzenie klienta może rozbić mięso. Urządzenie to w znacznym stopniu ułatwia pracę, usprawnia ją i powoduje, że podawane mięso jest zawsze odpowiedniej grubości, a ponadto pozostaje soczyste i smaczne.

Jakie mięsa można rozbić kotleciarką?

Kotleciarka MAGA jest urządzeniem wszechstronnym. Z jej pomocą można rozbijać mięsa różnego rodzaju i przygotowywać z nich różnorodne potrawy. Kotleciarka sprawdza się znakomicie przy rozbijaniu:

  • wieprzowiny,
  • wołowiny,
  • baraniny,
  • drobiu,
  • hamburgerów.

Dzięki temu mogą powstać najbardziej klasyczne, duże i soczyste kotlety schabowe, bitki, zrazy, de volaille, steki, sznycle, ale także różnego rodzaje mięsa na grilla i nie tylko. Można z pomocą kotleciarki rozbić boczek, którym owija się inne rodzaje mięs, czy filet z kurczaka, by go nadziać różnymi składnikami. Rozbijanie mięsa daje wiele możliwości kulinarnych zastosowań i kreowania potraw z udziałem mięsa i nie tylko.

Zalety stosowania kotleciarki

Zastosowanie kotleciarki to oszczędność czasu, połączona z wysoką jakością rozbijania mięsa różnego rodzaju. Mięsa są nie tylko doskonale rozbite, ale jednocześnie soczyste i kruche, a w trakcie rozbijania nie tracą swojej wagi. Kotleciarka umożliwia ustawienie grubości rozbijanego mięsa z wysoką precyzją. Jest to też urządzenie niezwykle wygodne w użytkowaniu, które można umieścić na blacie, lub na specjalnie dedykowanym mu stojaku. Niezwykle istotne jest też bezpieczeństwo urządzenia. Specjalne systemy zabezpieczeń, dają pewność, że praca z kotleciarką nie niesie za sobą ryzyka wypadków.

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.