Blog

mięso na desce

Jak działa klipsownica automatyczna?

Opakowanie jest ważnym elementem każdego produktu, które pozwala na jego skuteczną ochronę przed czynnikami zewnętrznymi oraz wyeksponowanie ważnych informacji o jego przeznaczeniu lub zastosowaniu. Wiele rozwiązań stosowanych w przemyśle spożywczym musi jednak nie tylko zabezpieczać produkt i wpływać na łatwość jego magazynowania, transportu oraz prezentowania w miejscu sprzedaży, ale także ułatwiać nabywcy jego używanie a producentowi pozwalać na prowadzenie procesów technologicznych umożliwiających nadanie mu ostatecznej postaci.

Czytaj więcej...

mięso

Z kotleciarką MAGA rozbijesz mięso na oczach Klienta

Przygotowanie mięsa do spożycia bywa pracochłonne ze względu na stosunkowo długi czas obróbki. Sporo czasu zabiera nie tylko jego odpowiednie krojenie, ale również rozbicie, jeśli wymaga tego przepis. Choć ani dla wprawnego kucharza, jak i osoby zajmującej się gotowaniem w domu, nie jest to trudne, to wymaga nieco siły i może być dość żmudne.

Czytaj więcej...

kotlety

Szybko i higienicznie czyli zastosowanie kotleciarek przy przygotowywaniu dużej imprezy

Przygotowanie imprezy dla dużej liczby osób wymaga sporego wysiłku i intensywnego tempa pracy, pozwalającego na wydanie potraw w tym samym czasie dla każdego gościa. I choć zwykło się mawiać, iż nic nie zastąpi pracy ludzkich rąk, stworzono maszyny i sprzęty, które ją efektywnie wspomagają.

Czytaj więcej...

kotleciarka

Jak dokonać wymiany oleju i filtrów w kotleciarce?

Kotleciarka, jak każde urządzenie, aby sprawnie działać, musi być poddawana regularnym konserwacjom, których jednym z najistotniejszych elementów jest wymiana oleju i filtrów. Prezentujemy, jak fachowo to wykonać.

Czytaj więcej...

schab

Do jakich rodzajów mięsa nadaje się kotleciarka MAGA?

Rozbijanie mięsa na kotlety, zrazy czy de volaille może być czynnością trudną i pracochłonną, zwłaszcza gdy do rozbicia jest nie kilka, ale nawet kilkaset porcji mięsa. Klasyczne rozbijanie tłuczkiem może niszczyć strukturę mięsa, gdyż za każdym razem używamy nieco innej siły. Alternatywą dla takiego rozbijania jest kotleciarka MAGA, która jest urządzeniem zautomatyzowanym, pozwalającym na rozbijanie dużej ilości plastrów mięsa, w optymalny sposób.

Czytaj więcej...

kotlet

Rola maszyn rozbijających w gastronomii. Kotleciarki Maga w praktyce

Prowadzenie gastronomii polega na głównie na sprawnym przygotowaniu posiłków dla większej ilości osób. Czy to w restauracji, przy obsłudze gościa, czy podczas przebiegu różnego rodzaju spotkań grupowych liczy się czas przygotowania posiłków i niezmienna, najwyższa jakość serwowanych potraw.

Czytaj więcej...

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.